Четвъртък, 04/Април/2019

Над 100 граждани от областта са посетили ЕП по покана на евродепутата Ева Майдел

Написана от
Оценете
(0 гласа)

По покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, представители на Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Златарица, Стражица и Свищов имаха възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел и заедно да поговорят за работата  на институцията и предизвикателствата пред Европейския съюз.„Доверието в Европейския съюз е ключово за легитимността му. Но не сляпо доверие, а информирано разбиране за работата на институциите и ползите за гражданите. През последните пет години мои гости в Европарламента бяха над 600 българи, от които над 100 от Велико Търново и съседните градове, тъй като това е една от областите, в които осъществяваме най-много инициативи и имаме изключително ползотворно сътрудничество с граждански, частни и публични организации. 

Обратната връзка и доброто сътрудничество на местно и европейско ниво са изключително важни за постигането на решения, които  дават възможност за подкрепа на българския бизнес, за достъп до качествено образование, за повишаване на конкурентоспособността и жизнения стандарт на всеки един български гражданин.“ Това заяви Ева Майдел по повод срещата.

По време на тридневния си престой посетителите имаха възможност да се запознаят с начина на работа на Европейския парламент, да обсъдят теми от дневния ред на институцията и да поговорят за важността на решенията, които се вземат в защита на интересите на европейските граждани и които водят до конкретни действия за подобряването на стандарта на живот.

Източник: DarikNews

Прочетена 117 пъти

Добавете коментар


Защитен код
Обнови

Go to top
Template by JoomlaShine