Петък, 10/Януари/2020

Информационен Бюлетин

Написана от

Двама водачи, употребили алкохол са установени в Павликени и Стражица. Тази нощ в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген Венто», управляван от 42-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,81 промила. Той е отказал кръвна проба.  Снощи в 21,00 ч. в Стражица е извършена проверка на лек автомобил «Опел Вектра», управляван от 47-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,71 промила. Той също е отказал кръвна проба. Срещу двамата са започнати бързи производства.

Четвъртък, 09/Януари/2020

Информационен Бюлетин

Написана от

Наркотични вещества и водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – Павликени. Снощи в 22,30 ч. в Павликени е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 22-годишен правоспособен водач от същия град. В хода на проверката в автомобила е открито и иззето бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Същото е с тегло около 1 грам. При тестване на водача за употреба на наркотични вещества, с техническо средство, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метаамфетамин. Той и 37-годишният му спътник са задържани с полицейски мерки до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Служители на РУ Стражица установиха нерегистриран мотопед – Проверката е извършена на 26 август сутринта, като 40 годишния водач е управлявал мотопед, който не е регистриран в масивите на МВР. В РУ Стражица е образувано бързо производство по чл. 345, ал.2 от НК.

Въоръжен грабеж разследват в Стражица. Сигналът за случая е получен на 20 април.

На 12.04.2019г. (петък) в Съдебната палата във Велико Търново ще се проведе традиционната инициатива "Ден на отворените врати", организирана с цел повишаване на правната култура на обществото и доверието в работата на съдебната власт. 

Един гражданин е загинал при пожари в област Велико Търново през месец март тази година, а двама са пострадалите. Загиналият гражданин е на територията на РС „ПБЗН“-Горна Оряховица, а пострадалите са в РС „ПБЗН“ във Велико Търново и Горна Оряховица.

Go to top
Template by JoomlaShine